Костадин Ангелов, Стражица, натиск, полиция, произвол, ГЕРБ, избори

Костадин Ангелов алармира за полицейски натиск преди вота: Рашков и Радев връщат милиционерщината

Преди частичните местни избори в община Стражица, Великотърновско, от ГЕРБ алармират за полицейски натиск срещу техни представители и кандидата за поста.

Георги Боянов, кандидатът, подкрепен от ГЕРБ, алармира, че след като участва в партийно събрание с около 60 души, получава призовка да се яви в полицията. Призовки получават и други 11 участници в срещата.

На мястото пристигна бившият депутат от ГЕРБ и здравен министър Костадин Ангелов. По негови думи вината за случващото се е на служебния кабинет и в частност на Бойко Рашков и Румен Радев:

„Става въпрос за груб, полицейски произвол. Бойко Рашков и Румен Радев връщат най- мракобесните години от така наречената милиционерщина. Искам всички симпатизанти на ГЕРБ да бъдат спокойни, че ще бъдат защитени. Имаме адвокат, който ще защити правата им. На срещата имаше около 60 души, като 12 са получили призовка. Това е абсурдно, защото това означава, че се забраняват политическите срещи”, каза бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов.

И допълни, че полицията тормозила и семействата на симпатизантите на ГЕРБ:

„Влизат в къщите им, децата му са плакали цяла вечер, жена му е притеснена, този човек не е престъпник, той беше на партийно събрание. Ако това продължава, очакваме скоро да забранят партиите, да се крием, че слушаме Бийтълс или да ни подстригват, защото прическата ни не прилича на президента Радев“, каза още Ангелов.

Един от мъжете, получили призовка, разказа своята гледна точка:

„Занимавам се с рибопроизводство. За първи път ме викат в полицията. Донесоха ми призовка и ми казаха, че вероятно става въпрос за изборите. Притесних се какво предстои и какво ще се случи с мен – ще ме арестуват ли, акт ли ще ми пишат. Отидох на предизборна сбирка в понеделник, за да видя платформата на кандидата”, заяви един от потърпевшите.

Официална позиция от МВР по въпроса все още няма.

- реклама -