Кошлуков ще съди Минеков за клевета

„Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети. Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път. Това написа Емил Кошлуков във Фейсбук.

Г-н Минеков, в качеството му на министър, си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите.“

По-рано Минеков попита реторично вярно ли е, че Кошлуков е бил в ръководството на Алфа тв.

Минеков коментира, че не сплашва журналистите в телевизията, но че е неприемливо човек с политическо минало като Кошлуков да бъде ръководител на национална обществена медия.

Министърът настоя СЕМ да обяви с какви документи Кошлуков е доказал стажа си в телевизия „Алфа“ – стаж, благодарение на който той бе допуснат да участва в конкурса за генерален директор.

Министърът изчете и писмо, което сам определи като „боклук“ и чиято достоверност Flashnews не може да потвърди. То започва с обръщението „Мила Бети“:

„Мила Бети, моля те, кажи, че Емил е бил при мен директор в телевизията за две години, може и за три, ако е нужно. Целувам те (еди кой си, сърчице).“

Обръщението насочва към председателя на СЕМ Бетина Жотева.

„Естествено, аз нямам никакво доверие на боклуци. Но текстът е интересен“, коментира Минеков писмото. Той поиска СЕМ да даде подробности за стажа на Кошлуков в ТВ „Алфа“, подкрепени със справка от НАП и НОИ.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено