Борислав Кьосев

Кьосев срещу Ганев за шеф на волейболната федерация

Борислав Кьосев ще се изправи срещу Любо Ганев в битката за нов президент на Българската федерация по волейбол. Това ще се случи на извънредно Общо събрание на 16 януари.

Дългогодишният президент Данчо Лазаров няма да бъде сред кандидатите. Лазаров е разкрил това свое решение на днешното заседание на Управителния съвет на БФВ. Кандидатурата на Кьосев е издигната от отбора на Сливнишки герой (Сливница), чийто президент е Мартин Стоев. Освен него зад Кьосев застават още президентът на Националната волейболна лига Мина Николова, президентът на Миньор Перник Първан Първанов, треньорът на юношеския национален отбор до 19 години Пламен Христов, както и отборите на ВК Етрополе и Белоградчик.

Кьосев: Бъдещето е в малките клубове

„Кандидатирам се, защото смятам, че като човек, който е излязъл от малък клуб, мога да допринеса и дам повече за развитието на тези малки клубове. Не казвам, че досега не се е работила, както някои казаха, че са мъртви души. Тези малки клубове са големият волейбол, който беше и ще бъде в България. Големите състезатели са произлезли от малки клубове. Това ми дава надеждата, че бъдещето също е в малките клубове“, заяви той.

„Тук избор няма. Когато Борето ме попита дали бих го подкрепил в това начинание, прецених, че волейболните хора не трябва да се делят. Ние не сме различни партии, ние сме една партия и тя се казва волейбол. Волейболните хора трябва да са обединени, а не да се разделени на клубове, малки, големи и средни. Реших, че ще го подкрепя, защото стигнах до една стара максима – когато има конкуренция, продуктът винаги е по-добър. Ако в случая имаме двама или трима кандидати, ще има конкуренция между тях и те ще дадат още повече от себе си и ще вземат най-правилното и най-подходящото решение, за да бъде волейболната игра още по-успешна. Запознах се с идеите и платформата на Ганев – те са добри безспорно. На Кьосев също не са по-лоши“, коментира Мартин Стоев.

Данчо Лазаров може да стане почетен президен

Кьосев призна, че ако бъде избран за президент, ще предложи поста почетен президент на Федерацията на Данчо Лазаров. „Моето мнение е, че трябва да отдадем заслуженото на г-н Данчо Лазаров, за това, което е направил. Ние имаме нужда от ръководител, който докара тук целия европейски елит. Той е член на Борда, човек, който е уважаван в Международната федерация. Нормално в момента да е сърдит на всички ни, че по този начин искаме с метеж, с преврат да бъде свален. И той има своите грешки, който не работи, не греши“, каза Кьосев.

Той обясни и защо с Любо Ганев не са се разбрали за обща кандидатура. „Той е амбициозно момче, може да кажа направо пробивен. Защо не се събрахме заедно? Защото не ми се обади. Ние говорихме три часа вкъщи за волейбол, за управление, за какво ли не. И на другия ден разбирам, че има инициативен комитет, който се е събрал в къщата му на тайна среща. Предишната вечер сме заедно и той не ми каза нищо. Защо не ми го каза? Той мисли, че аз съм човек на Данчо Лазаров. Аз говоря с факти. Ако мен ме изберат, ще го поканя в управлението, защото той има място в него“, каза Кьосев.

Той допълни, че подкрепя идеята на Инициативния комитет президентът да бъде ограничен до два мандата.

Кандидатурата на Ганев бе издигната от голяма част от водещите клубове в България. Сред тях са Левски, ЦСКА, Марица, Хебър, Добруджа, Виктория Волей и женският Марица Пловдив.

- реклама -