Коронавирусът погуби трети член на семейство Вакльови – медсестрата Ава

Почина трети член на семейство Вакльови от с. Краище – медицинската сестра Ава. Тя загуби битката с коварния вирус дни, след като починаха мъжът ѝ – д-р Муса Вакльов и синът ѝ – д-р Емил Вакльов, покосени от COVID-19, пише struma.com.

Жената бе в приета в интензивното отделение на „Пирогов“ в тежко състояние, но за съжаление лекарите не успяха да ѝ помогнат.

Пръв битката с безпощадния вирус загуби 60-годишният д-р Муса Вакльов, който до последно се грижеше за пациентите на няколко села в община Белица. Няколко дни след него, почина и кардиологът от благоевградската болница „Пулс“ и негов син – д-р Емил Вакльов. Едва на 37 години и без придружаващи заболявания, младият медик и колегите му от „Пирогов“ не успяха да преборят вируса. Двамата лекари бяха изпратени от стотици хора в последният им земен път.

Ава Вакльова също бе отдадена на благородната професия и работеше като медицинска сестра в кабинета на съпруга си, обслужвайки над 4500 пациенти от няколко села. Българският лекарски съюз изказа своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалите. „За броени дни изгубихме прекрасни медици, посветили животите си на медицината и на своите пациенти“, споделят от БЛС и добавят, че и тримата са изпълнявали с достойнство своя професионален и морален дълг.

 

- реклама -