Гладбах, фенове
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Гладбах и коронавирусът – какво се знае и какво – не

Вече пети ден Борусия Мьонхенгладбах не прави никакъв коментар по случая, за който в Германия се шуми много. А именно – двете положителни проби за КОВИД-19 в Гладбах.

Първите тестове са направени в петък. Според „Райнише Пост“ един от играчите и един от физиотерапевтите са били с положителни проби. Информацията на регионалния вестник бе потвърдена и от националния „Експрес“. В Първа и Втора Бундеслига бяха направени общо 1724 теста. 10 от тях бяха положителни. Знае се за три случая в Кьолн и по още един в Динамо Дрезден и Ерцгебирге Ауе. Втората серия от тестове в 36-те клуба започна в понеделник.

Гладбах засега отказва коментар по случая. Така изпълнява указанията на Германската футболна лига, че само лигата обявява резултати пред медиите. Тоест, едва ли нещо ще се промени.

Със сигурност ще има и трета серия тестове. Те би трябвало да са мерило за съмнителните случаи – една позитивна и една негативна проба.

Ако политиците дадат зелена светлина за завръщане на Бундеслигата по-късно днес, Гладбах трябва да започне тренировки в четвъртък. Тогава и клубът би трябвало да обяви кои играчи отсъстват и по какви причини. Например знае се, че Денис Закариа има травма на коляното.

- реклама -