Бундеслига, Бундеслигата
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Коронавирусът заплашва излъчването на Бундеслигата

Увеличеният брой на заразени с коронавирус в Германия поставя под въпрос излъчването на мачовете от Бундеслигата. Това съобщиха „Кикер“ и „Билд“.

През поледната седмица новозаразените във Федералната република са по над 4000 на ден. Това означава, че в сила влизат новите правила за придвижване. Според тях някои зони са рискови и хората от тях трябва да се изолират, ако отидат в не-рискови зони. Освен това хората от рисковите зони нямат право да работят на стадион, където има мач. Хигиенната концепция на Германския футболен съюз важи за всички. Това включва и телевизонни оператори, техници и журналисти. Голяма част от тях работят именно в рискови зони. Централата на „Скай Германия“ е в Мюнхен, тази на Sportcast – в Кьолн. Това са двете компании, които осигуряват картина от стадионите.

Според „Билд“ в момента се провеждат разговори между Бундеслигата и ГФС и до четвъртък ще има решение. Айнтрахт предложи бързи тестове на всички замесени. Засега обаче идеята не е приета от останалите клубове.

- реклама -