Димитър Кузманов, България, Купа Дейвис

Коронавирус на още един турнир в Сърбия с българско участие

Два случая на коронавирус бяха установени на още един демонстративен тенис турнир в Сърбия с българско участие. Става въпрос за Източноевропейския шампионат. Той беше организиран от бившия сръбски тенисист Янко Типсаревич в неговата академия в Белград.

След като в края на миналата седмица стана ясно, че първата ракета на България Григор Димитров е с положителна проба след участието си в „Адриа Тур“ в Белград и Задар, днес хърватските медии разкриха, че хърватският тенисист Матей Шабанов и босненецът Томислав Бъркич също са заразени с вируса.

Те участваха на турнира, където играха още втората и третата ракета на България Димитър Кузманов и Александър Лазаров. Кузманов се изправи срещу Бъркич по-рано през седмицата и го победи в два сета. „Не знам къде съм се заразил. В Белград съм от две седмици, не само на тенис турнира“, сподели Бъркич.

Янко Типсаревич изтъкна, че провеждането на турнира ще продължи. „По време на самия турнир нямахме случаи на коронавирус. Но заради мерките за сигурност, съветвам всички участници да се тестват. Който има съмнение, че е заразен – да го докладва, да спре участието си във финалите и да се самоизолира, докато не излязат резултатите“, каза Типсаревич.

- реклама -