ол инклузив

Короната променя и ол инклузив-а: Няма да си сипваме сами храната в чиниите

Заведенията и ресторантите, които се намират в хотелите е препоръчително да не сервират храна и напитки на външни клиенти. Това е записано в проект за указания за отваряне на местата за настаняване, изготвен от Министерство на туризма.

Освен това хотелите няма да могат да работят на “ол инклузив” както го познаваме досега.

Или поне що се отнася до шведската маса. Клиентите няма да могат сами да си избират и сервират от предложените ястия, а ще трябва да изчакат сервитьор да им напълни чинията, като е препоръчително обслужващият персонал да е отделен от гостите с прозрачна преграда.

Другият вариант е гостите да избират от меню за деня. В общите части няма да има кафе машини, фризери за сладолед и други уреди за самообслужване, а всичко ще се сервира.

Персоналът в хотелите ще бъде инструктиран да си мие често ръцете и да дезинфекцира редовно. При заразен турист ще има процедури за реакция, които включват карантиниране в предвидено за целта помещение и дезинфекциране на местата, в които гостът е пребивавал по-дълго, като изключение може да има за общите части и коридори, които той не е ползвал или е пребивавал рядко, пише в указанията.

източник: Труд

- реклама -