финал, купа, ЦСКА, Локомотив Пловдив,
Снимка: БГНЕС

Корона се сее на Националния стадион: Маски, дистанция, нещо????

Правилата за социална дистанция и предпазване от коронавирус са само за някои, очевидно!

Запалянковците, решили да посетят финала между Локомотив Пловдив и ЦСКА решиха, че вирусът не се отнася за тях.

Проблемът се състои в това колко хора ще заразят след великодушното решение на правителството и Щаба да разрешат публика на стадион „Васил Левски“.

Хиляди зрители се стекоха за двубоя за Купата на България.

Снимка: БГНЕС

Повечето от феновете са без маски, въпреки че такива бяха раздавани на всички на входовете.

Пропускането на хора в секторите започна два часа преди началото на срещата.

Снимка: БГНЕС

Решението и подготовката за провеждането на мача бе взето преди няколко дни. През последните дни пандемията от коронавирус у нас не утихва и броят на заразените постоянно расте. 158 са новодиагностицираните с COVID-19 лица през последното денонощие. Общо случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени у нас, към момента са 4989. От тях активни са 2083. Излекувани са вече 2676 лица, 94 от които са регистрирани през последното денонощие.

финал, купа, ЦСКА, Локомотив Пловдив,
Снимка: БГНЕС

На трибуните на Националния стадион присъстват здравният министър Кирил Ананиев и спортният министър Красен Кралев, който тази сутрин се закани, че ще се действа безкомпромисно. Ако днес зрителите не спазват всички въведени мерки, ще се мисли за тотално спиране на феновете от стадиона, но след консултация със здравните власти. Причината да се допуснат 12 000 запалянковци е големият капацитет на стадиона – 44 000 зрители. Това означава, че са допуснати по-малко от 30%.

- реклама -