Нинова вот на недоверие приватизация Борисов Цветанов лидерска среща преход Ердоган Лозана

Корнелия Нинова: Ще има вот на недоверие за корупция

Вот на недоверие ще има, след бюджета. За корупцията. В събота на Национален съвет ще го уточним и ще го решим.

Това каза в студиото на бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

След като обясни позицията на БСП по искането на ГЕРБ за удължаване срока на давност за престъпления по време на приватизацията, даде разяснения за участието й в приватизацията на „Техноимпекс“, решението на БСП да поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов и по други теми, поставени в последните дни от ръководството на управляващата партия Нинова категорично подчерта, че не това трябва да бъде дневният ред на политиците.

КНСБ изнесе данни, че над 2 млн. българи живеят на прага на бедността, ВАП образува производство, че в първи клас са приемани с предимство деца на родители – държавни служители. Тези деца ги делим на бедни и богати – с черно бели учебници и с цветни – на тези на родители държавни чиновници и други. В каква държава живеем, където деца се дискриминират – това трябва да са темите на деня, заяви Нинова.

В отговор на въпрос тя каза: „Добре съм, нормално е здравословното ми състояние. Забравих вече двата удара. Не се притесних, но имам съмнения. Два удара един след друг за един месец. След втория ми се обади шефът на НСО и каза, че трябва да ме охраняват. Питах го защо, той каза, че трябва да ме охраняват“, заяви Нинова като уточни, че е отказала, защото има принципно разбиране, че не трябва да се охраняват политиците.

Днес ще е решаващият ден за управляващите.

Ако ГЕРБ подкрепят законопроекта на БСП за приватизацията, значи казват истината, коментира лидерът на БСП. Според нея няма как да подпише папката, връчена й при излъчването на филма на Елена Йончева за нарушения по границата. В папката на Цветанов става въпрос само за приватизация, поясни партийният лидер. Ако си въобразяват, че ще ни вкарат в разговор, които са имитация, няма да стане, подчерта тя. Ако всички партии седнем на масата да се разберем какво правим и не се справим – това ще е имитация. Или ще спрем и ще приключим прехода, или хората ще ни намразят, обясни Нинова.

Внесли сме писмено искане Борисов да дойде в парламента и да каже кой депутат е замесен в наркотрафик. Ако не дойде, значи лъже. Тези номера – Цветановите, да издаваш присъди от трибуните /както заяви за лекарите и го осъдиха в Страсбург/ да не ги прилага и премиерът, препоръча Нинова.

- реклама -