Нинова, БСП, ваксина, коронавирус,

Корнелия Нинова призна, че не е ваксинирана

Корнелия Нинова призна, че не се е ваксинирала срещу коронавирус. Само преди дни стана ясно, че лидерката на БСП отново е под карантина, защото за втори път тази година е дала положителен тест.

„Нямах симптоми. Мина почти без да усетя“, обяви Нинова пред Нова телевизия. По думите й тя не си е поставила ваксина, защото лекарите я посъветвали, че все още не е дошло времето, защото имала достатъчно антитела от първото й заразяване, което тя изкара тежко и беше седмици наред във ВМА под наблюдение. Когато лекарите ѝ кажат, че вече няма достатъчно антитела, тя е готова да се имунизира.

Соцлидерката обяви, че продължават да искат оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, въпреки че Румен Радев застава плътно зад него и взетите мерки.

„По-добре е да се казват грешките, защото очевидно грешките на министър Кацаров вредят на президента … Както критикувахме Борисов при първите кризи, когата бяхме първи по смъртност, така и сега. Не може за една и съща ситуация да критикуваш, а за друга да мълчиш, защото става въпрос за служебен минстър“, заяви тя.

Източник: Tribune.bg

- реклама -