Корнелия Нинова: Правителството трябва да си ходи

Това правителство вече вреди на България и трябва да си ходи цялото, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова коментира вчерашното изказване на министър-председателя Бойко Борисов в Австрия, според когото темата за санкциите срещу Унгария е била обсъждана само на оперативно заседание на кабинета, на което резултатите от поставените за разглеждане въпроси нямат правна стойност.

„Премиерът Борисов нанесе пореден удар по държавността и институциите в България, когато делегитимира решението на Министерски съвет с думите: „Това решение няма правна сила, то е за някой ден“. Още едно доказателство, след Истанбулската конвенция, че прави двойна външна политика. Една тук, за пред българските граждани и една навън, за пред началниците. Това е удар по авторитета на България“, смята Нинова.

Според левицата решението за отнемане на гласа на Унгария е грешка, а лидерът на партията го определи като „още една стъпка към разделението и разцеплението в Европа“.

От БСП продължават да настояват целият кабинет да подаде оставка, а според тях днешните персонални промени няма да променят политиката му.

„Коя е алтернативата ще кажат хората“, подчерта Нинова. „За това сме тръгнали с нашата „Визия за България“ по страната. Искаме хората да си кажат мнението, както за визията, така ѝ кой на кого е алтернатива“, допълни лидерът на БСП.

Корнелия Нинова оправда липсата на изказване от нейна страна по време на дебатите за днешните промени в кабинета с отсъствието на министър-председателя от пленарна зала. „Ще се изкажа, когато дойде премиерът Борисов . С него ще дебатирам оттук нататък“, категорична е тя.

- реклама -