Нинова, Борисов, администрация, Терзийски

Корнелия Нинова: Правителството е източник на кризи

Правителството е източник на кризи. Самите управляващи са нестабилност.

Сменят министри при съмнения за корупция, за да спасят корупцията. Целта е оцеляване на всяка цена.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Не чухте гласа на хората, които са по улиците и площадите на България. Какво искат те и ние от опозицията – оставка на Борисов и кардинална смяна на мафиотско-олигархичния модел, по който управлява правителството му. Смяна с върховенство на закона и правова държава“, коментира Нинова.

Въпреки дадената почивка от председателя на парламента, министър-председателят Бойко Борисов не присъства в пленарна зала, където текат дебатите преди да се гласуват персоналните промени в кабинета.

Българският народ си поиска свободата от мафията, заяви Нинова.

Според нея действието на правителството са продиктувани единствено от страха от гражданските протести, а те имат единствената цел да се закрепи на власт, без значение какво ще струва това на държавата и народа.

„Защо правите тези промени, г-н Борисов. Не сте в залата, но всички въпроси ще са само към вас, до и след оставката. Кога ги планирахте? Когато чухте вътрешния глас на прозрението или нещо доста оглушително ви кънти под прозорците“.

С тези думи по-рано депутатът от „БСП за България“ Красимир Янков се обърна към премиера Бойко Борисов по време на дебатите за рокадите в кабинета.

Опозицията на няколко пъти упрекна министър-председателя, че не демонстрира уважение към законодателната институция, отсъствайки от гласуването на персоналните промени в ръководения от него Министерски съвет.

„Имате поне още толкова провалени министри! Тях защо не сменяте? Или ще има още траншове. А вашата оставка, кога? Не ми отговаряте, отговорът няма значение. Без значение е точно толкова, колкото цялата операция по опита ви за заздравяване на рухващата ви власт“, смята Янков, който на няколко пъти използва парламентарната трибуна, за да призове за оставка на цялото правителство.

- реклама -