Нинова, консултации, БСП, ИТН,

Корнелия Нинова: Няма да се кандидатирам за премиер, няма да поставяме предварителни условия

„Няма да съм аз кандидатурата за министър-председател“.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти. Тя обаче не посочи име за евентуален премиер.

„Всички декларирахме, че България има нужда от редовен кабинет, но идва момент, в който трябва да облечем думите в реални действия“, каза още Нинова.

По думите й отговорността е пред третия мандат е огромна, тъй като това е като последна възможност.

„Изправени сме пред сериозни изпитания като държава и като народ – COVID криза, огромен ръст на цени, ниски доходи, мигрантска вълна, икономически проблеми. Разбираме, че трябва да дадем адекватен отговор на тези изпитания. Да проявим разум, мъдрост, диалогичност, държавническо отношение към въпроса. Знаем си и тежестта като парламентарна група – трета сила с 36 депутата. Така ни подреди народът, че никой да не може сам да състави кабинет. Разбираме го напълно“, каза още Корнелия Нинова.

Ще подходим различно от първия мандат и няма да поставяме предварителни условия.

„Ще проявим максимум разум и диалогичност към другите партии на протеста. Ще поканим „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ на разговори“. „Искаме това решение да бъде взето заедно. Търсим консенсус по тези въпроси. Всичко ще се случи публично, пред вас, целият народ да знае какви преговори водим. По отношение на политики ще предложим да стъпим на политическата декларация, която постигнахме при първия кръг от преговори. Тя беше един добър документ, в който участвахме и четирите партии“, допълни още Корнелия Нинова.

- реклама -