Нинова

Корнелия Нинова няма да се кандидатира за президент

Корнелия Нинова няма да се кандидатира за президент. Това обяви категорично самия лидер на левицата тази сутрин по bTv.

Eвентуалните планове на премиера да участва в битката за „Дондуков“ 2 нямало да променят решението на Нинова, защото по думите й не е редно „да съобразява политиката на партията с  променливите настроения на премиера„.

Нинова: „Допускам Бойко Борисов да е кандидат за президент, но аз няма да се кандидатирам и да си променям мнението заради неговите прищевки.“

Коренлия Нинова е твърдо убедена, че БСП ще отиде на балотаж на президентските избори. Това щяло да бъде дори по-лесно ако битката е срещу самия Бойко Борисов.

Общата лява кандидатура

Подалият снощи рапорт за напускане командир на военната авиация ген. Радев действително има номинации за президент, но оставката му няма нищо общо с политическа кариера, категорична бе Нинова.

Лидерът на левицата е твърда, че преговорите с АБВ за коалиция продължават и тя е оптимист, че до края на месеца двете партии ще имат общ кандидат за президент.

Нинова: „Втората крачка е БСП да даде номинациите за имена. Дадоха ги и сега сядаме с партньорите да говорим. Чисто, прозрачно и с уважение ще бъде към тези хора. Никакво задкулисие и договорки“.

Днес заседанието на националния съвет на БСП ще избере официално кандидатурите, които ще бъдат предложени на потенциалните коалиционни партньори.

- реклама -