Корнелия Нинова към Румен Радев: Направихте голяма грешка

Корнелия Нинова към Румен Радев: Направихте голяма грешка. Господин президент – направихте голяма грешка като отказахте да внесете миналата година бюджет за 2023 г. Това каза от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Решението на проблемите е тук, в тази зала,

ние трябва да го намерим. Народното събрание трябва да е решението на проблемите, а не част от тях, допълни още Нинова. И заяви, че основната задача на партията е да има стабилност, сигурност и да има по-добър живот за българите.

„Ние се намираме в тежка политическа криза, институционална криза, спад в икономическите прогнози за развитието на България, инфлация, бедност, социално напрежение и риск за парламентарната демокрация“, заяви Нинова.

Всички искат да има стабилност, сигурност и

да живеят по-добре. Това е общата ни задача, защото това не може да продължава повече. Решението на проблемите е в тази зала – НС трябва да е част от решението на проблемите, а не част от тях, заяви Нинова.

5 са въпросите, по които ще се съсредоточи работата на БСП:

Приемането на бюджет. Г-н президент,  направихте голяма грешка, че не внесохте миналата година бюджет за 2023 г., обърна се Нинова към държавния глава

в ложата на балкона на пленарната зала.

Тогава само БСП и ПП ви призоваваха за това, не ни чухте. Сега ще трябва да чуете Борисов, който казва, че ако няма подкрепа за правителство, няма да има бюджет, допълни тя.

Служебният кабинет не внесе бюджет и сега трябва да поправим тази грешка, каза Нинова. И поиска социален бюджет.

- реклама -