Корнелия Нинова
Снимка: бТВ

Корнелия Нинова: Каквото и да се случи накрая след разговорите с „Има такъв народ“ – диалог беше необходим

Каквото и да се случи накрая – диалог беше необходим. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Денят започва с Георги Любенов по БНТ.

„Добре е, че колегите от първата политическа сила, са го осъзнали. Първоначалният ход беше неприемлив. Да се анонсира в телевизии, фейсбук, без това да е коментирано с другите политически партии. Нека да видим днес как ще продължим“, каза още Нинова. Тя посочи, че днес е първата среща на БСП с „Има такъв народ“ и е важно да се чуе тяхната предтсава за приоритети и програми. „Разбирам, че няма да се говори за поименен състав на Министерски съвет, но може би ще последвато ще срещи“, допълни още тя.

„Важно е да се изпълнят чрез властта нашите съществени политики, за които настояваме от години. Ние представляваме група хора, които са с ниски доходи, работещи, борим се срещу бедност и неравенства, искаме да се изпълни конституционното условие всеки да има достъп до безплатно медицинско обслужване. Ние имаме идеологически образ и профил. Години наред отстояваме тези политики. За нас най-важно е тези политики да намерят място в програмата на едно бъдещо правителство“, подчерта Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова отговори и дали БСП и е поискала третия мандат. „Не настоявам. Видях заглавие, че сме си поискали едва ли не третия мандат. Просто заявихме, че ако дойде при нас по волята на президента, че имаме готовност за разлика от първия път. Първият път знаете, че го получихме и го върнахме“, заяви още Корнелия Нинова.

- реклама -