Нинова, БСП, ваксина, коронавирус,

Корнелия Нинова: И Герджиков, и Панов са силни кандидати – победата на Радев ще е трудна

Благодарение на нас Румен Радев стана президент, ние сме свързани, победата на Радев сега ще е по-трудна, и проф. Герджиков, и Лозан Панов не са за подценяване. Първият път до голяма степен Радев беше безалтернативен. Това заяви в „Денят започва“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Задължително трябва да направим правителство. Президентските избори изместват парламентарните, но съществените въпроси се решават в парламента, важни са програмите на партиите. Странен е фактът, че „Продължаваме промяната“ сключват предизборно споразумение без да са показали програма, само разбрахме, че дадоха постове“, допълни Корнелия Нинова.

По думите ѝ няма нова интрига по оста президентство – Позитано, тъй като според Нинова „едва ли президентът знае какво прави всеки областен управител в страната“. Ще решим въпроса със сградата по съдебен ред, поясни лидерът на БСП.

Тя коментира досиетата „Пандора“ така: „Няма да повлияе значително на предизборната кампания, трябва да се направи разследване, да се вземат по-сериозни мерки, проблемът е хроничен. Истинското решение е закриването на офшорните зони“.

По думите ѝ темата за съдебната реформа стои на дневен ред.

„Ако парламентът се формира втората половина на ноември ще имаме късо време за бюджета, настояваме да се започнат разговори за бюджета за 2022 година. Необходимо е намаляване на ДДС на енергоносителите, трябва да се намалят данъците. Раздават се постове, това не е работещо. Ние подкрепяме Радев, но няма да спестим критика към служебния кабинет. Нито едно правителство – нито служебно, нито редовно, не е „свещена крава“, добави Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че водачите на листи на предстоящите избори са обсъдени с местните структури. По думите на Корнелия Нинова предстои разширяване с още 3 партии на голямата лява коалиция.

„Когато стане факт, ще го съобщя“, каза още лидерът на БСП.

- реклама -