Нинова

Корнелия Нинова: Готова съм да управлявам държавата

„Сигурна съм, че печелим тези избори. Ще направим правителство. Необходима е стабилност на страната“, заяви в телевизионни интервю лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Втори предсрочни избори не бива да има

„Сигурна съм, че печелим тези избори, не допускам да сме втора сила. Трябва да гарантираме стабилност в държавата по две причини: Първо-заплахата за националната сигурност, второ- да запазим единството на Евросъюза и да не допуснем Европа на две скорости. За това е необходимо да се възползваме максимално от шанса, който ни предоставя българското председателство на ЕС през следващата година, за да наложим темите, които желаем”, заяви Нинова и добави, че втори предсрочни избори тази година не са желателни, защото се нуждаем от стабилна държава.

Ще чакам Борисов в съда, той ще загуби това дело. Това заяви председателя на БСП по повод намерението на лидера на ГЕРБ да я съди заради изявлението й по негов адрес „Ти си крадец”. Корнелия Нинова обясни, че думите й са извадени от контекста, тя е употребила поговорката „Крадеца вика, дръжте крадеца”.

Не само БСП носи вина за прехода

Прехода от последните 27 години създаде паралелна държава, смята Нинова. Според нея целия политически елит на прехода е виновен и БСП солидарно с всички трябва да понесе своята отговорност.

„Твърдя, че в момента в България ние сме най-демократичната партия. Ние сме единствената партия, която въведе пряката демокрация и единствените, които лидерът се самоограничи до два мандата“, каза още лидерът на социалистите.

Запитана готова ли е да управлява България, Нинова бе категорична: „Да”.

източник: bTV

glasove-6

- реклама -