Корнелия Нинова
Снимка: бТВ

Корнелия Нинова: Голямата коалиция в ляво е факт

Голямата коалиция вляво вече е факт и че са подписани първите споразумения с АБВ и гражданската формация на Георги Кадиев.

Предстои да се подпише и с Татяна Дончева.

Това каза пред „Лице в лице“ председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Голямата коалиция вляво вече е факт, казах сутринта ще има. Сега казвам, че вече я има. Започнахме подписване на първите споразумения с АБВ и формацията на Кадиев, предстои с Татяна Дончева. Направени са първите стъпки. Поех аз инициативата“, обяви тя.

Решението за водене на разговорите е било взето на Националния съвет на партията, каза още Нинова.

„Те ме упълномощиха да водя разговор с патриотични формации, с тези вляво и център-ляво“, каза още лидерът на БСП. Тя обяви, че ще се явят на изборите с общи листи.

Относно Татяна Дончева лидерът на БСП обясни, че са стъпили на общи политики: „Казах й: Дай си платформата, ето и нашата и стъпихме на общи политики. Имаме голяма степен припокриване вляво. Тя каза: Оставете ми възможност в политиките да отворя към центъра. Това съвпадаше с решението на Националния съвет. Ние също сме за за закриване на спецсъда и спецпрокуратурата и то отдавна“, обясни Нинова.

Тя коментира и отписаните 10 млрд. лв от НАП, обявено от съобщи днес служебният финансов министър Асен Василев, председателят на БСП каза, че през годините е говорила за кражба на 10 млрд.

Това е било като част от модела за крадене на пари, от обществени поръчки, корупционни практики, една от тях е и тази през отписване на задължения от фирми, приближени до властта“, заяви каза Нинова. Те са от оперативни програми, корупционни схеми,

- реклама -