Корнелия Нинова

Корнелия Нинова: БСП е консолидирана и единна

Вчера социалистите направиха промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача да направим промяната в България необратима.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на първата си пресконференция след прекия избор за председател на БСП и след като безапелационно спечели битката за лидерското място.

Членовете на партията доказаха, че БСП е най-демократичната модерна лява партия, заяви Нинова.
Според нея с кампанията за избор на нов лидер БСП е направила показно как се правят избори. „Над 1000 секции без инциденти и подправени протоколи. Бързо приемане на бюлетините от цялата страна. Показахме висока институционална култура“, отбеляза лидерът на БСП.
Снимка: БГНЕС
Високата избирателна активност е безпрецедентна за България във всички видове избори.
„Повече от половината от всички членове на партията са ме подкрепили, това показва, че БСП е консолидирана и единна“, посочи Нинова.
Снимка: БГНЕС

„Възхищавам се, прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво означава истинска, жива, неподвластна на интерес и зависимости партия. Благодаря ви и за уникалната емоция, която преживяхме заедно. Вчера вие направихте промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача, да направим промяната в България необратима. Знам, че можем заедно и вярвам, че това ще стане съвсем скоро. Благодаря ви, скъпи социалисти“, подчерта Нинова.

 

- реклама -