Копа Америка
Снимка: twitter.com/copaamerica

Копа Америка се сблъска челно с коронавируса

Обърканото издание на Копа Америка става все по-объркано и сложно. Турнирът трябваше да се проведе в Колумбия и Аржентина, но те загубиха домакинството. 10 дни преди началото КОНМЕБОЛ прати надпреварата в Бразилия. Самите бразилски футболисти се обявиха против това. После два от най-големите спонсори се оттеглиха. Сега е ред на коронавируса.

12 футболисти и хора от щаба на Венесуела са с коронавирус. Техните проби бяха обявени в деня на мача на откриването именно срещу Бразилия. Самата Бразилия е втората най-пострадала държава в света с над 460 000 жертви.

Всички с позитивни проби са асимптоматични и са изолирани в отделен хотел. КОНМЕБОЛ пък все още мисли дали първият мач от Копа Америка да се проведе.

Венесуела вече загуби двама играчи с позитивни тестове. Това са защитниците Вилкер Анхел и Ролф Фелтшер, които не се качиха на самолета за Бразилия. Техните положителни тестове излязоха във вторник. Преди това Венесуела игра контроли с Боливия и Уругвай. Засега няма информация за положителни тестове в другите два отбора.

- реклама -