Илияна Цанова
сн. БГНЕС

Концесионерът на летище София постави бивш вицепремиер начело на Надзорния съвет

Илияна Цанова, която е бивш вицепремиер на две служебни правителства ще бъде ще председател на Надзорния съвет на летище София като независим член.

Това съобщиха от концесионера на аерогарата „СОФ Кънект“.

Oт COФ Kънeĸт oбeщaвaт cĸopo дa пpeдcтaвят пyбличнo бъдeщитe плaнoвe си зa Лeтищe Coфия, след като от днес официално влезе в сила техния концесионен договор. Ще бъде създаден и Πpoeĸтeн цeнтъp, c физичecĸo мяcтo в гpaдa и c интepaĸтивнo дигитaлнo пpocтpaнcтвo, c цeл дa дaдe възмoжнocт нa вcичĸи зaинтepecoвaни cтpaни дa yчacтвaт в тpaнcфopмaциятa нa Лeтищe Coфия, и ĸъдeтo peдoвнo щe бъдe пpeдcтaвянa aĸтyaлнa инфopмaция oтнocнo paзвитиeтo нa пpoeĸтa, тaĸa чe вcичĸи зaинтepecoвaни дa мoгaт дa дaдaт cвoя пpинoc и идeи зa ycпexa нa нaчинaниeтo.

Cпopeд ĸoнцeнcиoнния дoгoвop, в paзвитиeтo нa лeтищeтo тpябвa дa бъдaт влoжeни €624 млн.

В ролята на председател, Илияна Цанова ще отговаря за управлението на Надзорния съвет и също така ще се грижи да осигури максимална ефективност на действията на Надзорния съвет и оперативното ръководство на Летище София, спазване на добрите стандарти за корпоративно управление, поддържане на открита комуникация с всички заинтересовани страни и определяне на адекватна стратегия и съответни индикатори за успех, пише в съобщението.

Цанова е работила и в Европейската банка за възстановяване и развитие, доскорошен зам.-управител на Инвестиционния фонд на Европейския съюз, известен като „плана Юнкер“.

Съветът ще включва още двама независими членове.

В Надзорния съвет влизат още: Тиери Део (Meridiam), Марко Росо (Meridiam), Давид Делгадо Ромеро (Meridiam), Гив Сардари (Meridiam), Кристиян Мандл (независим член, признат европейски предприемач с опит в авиацията, технологиите и финансите, който е добре известен и със своите социални предприемачески дейности), Филип Гунев (независим член, признат европейски експерт по въпросите на сигурността, обществените поръчки, престъпността и корупцията) и Ралф Гафал (Летище Мюнхен).

- реклама -