Концертите на Пласидо Доминго в Берлин няма да бъдат отменени

Представленията с участието на тенора Пласидо Доминго в държавната опера в Берлин няма да бъдат отменени заради разразилия се секс-скандал, заявяват от пресслужбата на театъра.

Неотдавна осем певици и една танцьорка съобщили на агенция АП, че от 1980 година през различни периоди от време са били обект на сексуално домогване от страна на Доминго. 78-годишният тенор отрича обвиненията.

Операта в Сан Франциско и симфоничният оркестър на Филаделфия отмениха неговите участия.

Европейската програма на концертите на Пласидо Доминго за тази и за следващата година не са претърпели промяна. От миланската „Ла Скала”, лондонския „Ковънт Гардън” и Залцбургския фестивал заявиха, че не възнамеряват да променят програмите си. Дворецът на изкуствата на кралица София във Валенсия очаква изясняване на обстоятелствата около повдигнатите обвинения.

Изпълняващият длъжността министър на културата Хосе Гирао заяви, че обвиненията в сексуален тормоз към Доминго трябва да бъдат доказани, преди да се правят каквито и да е заключения. Той обърна внимание на това, че само една жена е направила публично изявление, докато останалите са подали анонимни оплаквания.

- реклама -