концерт
сн. БГНЕС

Концерт в подкрепа на антиправителствените протести затвори Орлов мост

81-ят ден на антиправителствен протест преминава под знака на първия митинг-концерт, който се организира от начало на недоволството. Той започна в 16 ч. на „Орлов мост“, където на голяма сцена се качиха родни звезди.

сн. БГНЕС

Експерти в различни области изнесоха кратки лекции и показаха как трябва да продължи България след оставката на сегашните управляващи. Организатори на събитието са Анастас Гогов и Виктор Иванов, които се срещат и разбират, че са съидейници именно на това място.

„Запознахме се случайно на „Орлов мост“ когато имаше ситуация с екстремисти, ултраси, и се опитвахме да спасим ситуацията, да не стигаме до конфликт. Виктор се присъедини в ситуацията. Първоначално помислих, че той е агресор, но с времето установих, че той ми помага да балансирам енергията и да успокоим тази криза, която беше започнала да се ражда“, сподели Гогов за началото на дружбата им.

Виктор посочи, че целта на събитието е да събере част от тези 70% хора, които заявяват, че подкрепят протеста.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

„Искаме да кажем, че настояваме за промяна, искаме оставка на правителството, на Гешев, на Кошлуков, на цялата крадлива пасмина, която се е настанила и усвоява тези европари, дори и заеми се теглят. И в край на сметка да заявим, че искаме лустрация, искаме смяна на поколенията. Редно е вече следващото поколение да вземе тези управленски постове, да влезе със своята експертиза, своя международен опит, и да поведем тази държава към една позитивна посока, защото 30 години прехождаме и на този преход още не му се вижда краят“, коментира Анастас Гогов.

сн. БГНЕС

Пепи Писарски от „Атлас“ също свири пред насъбралото се множество. Според него ще са ни необходими още 200 години, за да станем истинска демокрация, но се надява това да стане по-бързо. Той укори двата големи синдиката – КТ „Подкрепа“ и КНСБ, че не са на страната на хората и не са излезли в тяхна подкрепа, а служат на властта.

„Поводът да съм тук е подкрепа към всички свободомислещи хора, които държат на това да имаме една нормална демократична държава, законова. Сгрешихме, че допуснахме да ни управляват хора от партийни листи, които не са професионално подготвени в дадена област, позволихме, особено в последните 11 години, да се създаде върхушка от послушни същества, които изобщо са много далече от професионализма и да управляват безконтролно“, заяви той, но е категоричен, че и президентската и парламентарната система работят, когато имат здрава основа.

В програмата на концерта се включиха „Атлас“, Miro Dachev Royal, King Rat, TDK от Пловдив, Wosh MC, „Уикеда“, „Ревю“ с Васо Гюров, „СТРУГАРЕ – Космос“, SLАNG, КОНТРОЛ, Васко Кръпката и др.

сн. БГНЕС

Традиционният антиправителствен протест пред Министерския съвет днес ще се влее в протестния концерт.

- реклама -