лекарства молекули мораториум пациенти

Контрабандни ветеринарни лекарства на стойност 90 000 лева бяха открити на „Капитан Андреево“

Митнически служители от ТД Митница Бургас откриха контрабандни ветеринарни лекарства на стойност 90 000 лева при проверка на товарен автомобил. Това съобщават от Агенция „Митници“.

На първи ноември камионът с чужда регистрация пристига на Митнически пункт Капитан Андреево на входящо трасе от Турция пътувал е без товар по направление от Турция за Унгария през България, управляван от унгарски гражданин. В зоната за митнически контрол шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране.

При извършената проверка митническите инспектори откриват в долапи на полуремаркето три кашона, съдържащи 60 опаковки инжекционен разтвор с надписи DRAXXIN, всяка по 250 мл.

Установено е, че контрабандно пренасяният медикамент е ветеринарен лекарствен продукт, който се използва за лечение на инфекции при едри преживни животни. Общата стойност на иззетите 60 контраба90 000 лева е общата стойност на контрабандите 60 опаковки, които са иззети.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

- реклама -