Конте

Конте: Седем отбора ще се борят за титлата в Англия

Антонио Конте даде първата си пресконференция като мениджър на Челси. Италианският специалист напусна „скуадра адзура“ след края на европейското първенство във Франция и призна, че започва нова ера в неговата кариера. „Реших да напусна националния отбор на Италия, защото искам да вдишвам тревата и да подобрявам играчите ден след ден. Поради тази причина реших да се върна към клубното ниво. Имах тази възможност да разговарям с Челси и съм много щастлив от споразумението, до което стигнахме. Щастлив да започна работа в нова страна и в това фантастично първенство. Висшата лига е много трудна, най-трудната в света. Седем отбора могат да станат шампиони“, заяви Конте.

Италианецът призна, че голямото напрежение не може да му попречи да си върши качествено работата, тъй като е роден с него. „Това първенство е трудно и тази година няма да е лесна за нас, но ситуацията е вълнуваща за мен. Трябва да работим всеки ден, защото феновете трябва да видят отбор, готов да се бори.  Миналия сезон тимът завърши 10-и. Това беше лош сезон, но сега трябва да мислим за настоящето. Мястото на Челси е в Шампионската лига. Мисля, че Челси е подценяван и можем да изненадаме хората. Надявам се, че има слаб пламък, който може да се превърне в надигащ се огън“, каза Конте.

46-годишният специалист е категоричен, че ще се опита да наложи в Челси своите идеи и методи. „Висшата лига е трудна, темпото е по-високо в сравнение с други турнири. Ако искаш да спечелиш, трябва да играеш атрактивен футбол, но и да си в добро физическо състояние. Обикновено, ако имаш отлична организация и талант сред играчите и ако тичаш повече, имаш възможността да печелиш“, сподели още той.

- реклама -