Джоана Конта

Джоана Конта обяви, че спира с тениса

Бившата номер четири в света и британска номер едно Джоана Конта обяви, че спира с тениса. 30-годишната състезателка го направи с пост в социалните мрежи.

През 2017-а тя стигна до полуфиналите на Уимбълдън – първата британка с такова постижение от 39 години насам. Тя игра още полуфинал на Austrelian Open през 2016-а и на Ролан Гарос през 2019-а. На US Open най-добрият ѝ резултат е четвъртфинал през 2016-а.

„Успях да изживея мечтите си. Превърнах се в това, което исках, когато бях дете. Това наистина е огромно щастие. И съм изключително благодарна“, написа тя.

Родителите на Джоана Конта са унгарци, а тя се ражда в Австралия. На 14 години тя се мести във Великобритания, а през 2012-а сменя националността си. После тя се превърна в най-успешната британска тенисистка в последните години. Тя спечели четири титли от WTA и игра във Фед Къп.

В последните години обаче Конта имаше проблеми с контузии и формата си. Освен това призна, че има хронично възпаление в дясното коляно. По-рано тази година Ема Радукану я замести като британска тенисистка номер едно.

- реклама -