Конта

Конта стигна първия си полуфинал в Париж

Джоана Конта се класира за полуфиналите на Ролан Гарос след успех срещу Слоун Стивънс. Британката бе убедителна срещу финалистката от миналата година – 6-1, 6-4. Тя спечели само за 71 минути.

Двубоят започна по отличен начин за победителката. Тя взе набързо откриващия сет след два пробива – в четвъртия и шестия гейм.

Втората част започна с нов брейк в полза на 26-та поставена в схемата. А той се и оказа достатъчен за крайния успех на 28-годишната тенисистка. Конта вече има 15 победи на клей през годината. Повече от нея има само хърватката Петра Мартич.

Конта е първата британка на полуфинал от 1983-а насам

Така тя се превърна в първата британка от 36 години насам, която достига до полуфиналите в Париж. За последно това стори Джо Дюри през 1983 година.

Любопитното е, че Конта тя не бе печелила мач досега в историята на надпреварата. За място на финала тя ще се изправи срещу победителката от двубоя между чешката тийнейджърка Маркета Вондрушова и Петра Мартич.

„Трудно е да преценя дали съм направила един от най-добрите мачове в кариерата си. Но беше супер, че принудих Слоун да се защитава и че контролирах разиграванията“, заяви победителката.

- реклама -