Консулът ни в Претория заминава за Кейптаун, за да научи подробности за убитите българи

Убийството на двамата българи в Кейптаун, Южна Африка, е извършено на 13 февруари. По случая се водят следствени действия, като все още няма официално становище на местната полиция. Аутопсиите са приключили вчера.

От българското външно министерство съобщиха, че утре, 17 февруари, консулът в посолството на Република България в Претория Деница Велчева заминава за Кейптаун, за да получи информация от местните власти дали е извършено престъпление спрямо български граждани, кои са те, каква е тяхната самоличност и има ли нужда да се постави под закрила малолетен български гражданин.

До изясняване на всички подробности, Министерството на външните работи и негови представители не биха могли да правят коментари по случая, заявиха от там.

Това, което се знае до момента е, че на 13 февруари в българското посолство в Претория е постъпила информация от неофициални източници за двама български граждани, застреляни в дома си в Кейптаун. Впоследствие посолството ни е получило потвърждение от полицейски източници, че на адреса, който един от сънародниците ни е посочил в заявлението си за паспорт, е станало двойно убийство. Твърди се, че жертвите имат малолетна дъщеря, която не е пострадала. В момента при нея се намира нейният брат, който също живее в Кейптаун.

бТВ съобщи по-рано, че откритите от полицията тема са на Анжело Димов и съпругата му Незабравка (Неси) Пеева. Двамата са намерени в двора на къщата им с огнестрелни рани в главите. От дома са откраднати лаптопи и мобилни телефони. Българинът е бил замесен в злоупотреби с кредитни карти и срещу него се е водело дело. Позовавайки се на полицейски източници, местните медии пишат за престъплението като за „екзекуция“.

- реклама -