Пламен Константинов

Константинов сред героите в руската Суперлига

Българският специалист е извлякъл максимума

Селекционерът на мъжкият ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов бе нареден сред героите в първата половина на руската Суперлига. В материал на „Советский спорт“ се посочва, че българският специалист е извлякъл максимума спрямо ресурсите на водения от него Локомотив (Новосибирск).

Бюджетът на клуба е наполовина в сравнение с това, което беше преди две години. Миналия сезон например Андрей Воронков не успя да се справи с рязкото съкращаване на финансирането и отборът завърши 6-и. Тогава на мястото му дойде Константинов„, се посочва в статията.

В материала се посочва още, че треньорът на националите ни е добре запознат със Суперлигата. „Той се прояви отлично в Газпром, а след това и в Губерния, който бе принесен в жертва на местния баскетбол от ръководството на Нижгородска област. В резултат на това тимът още не е изплатил всичките си задължения.

Всеки волейболист, работил с Пламен, говори за него едва ли не с възторг. В „Локомотив“ той превърна бившите си играчи Сергей Савин и Николай Павлов в нови боеспособни единици. Клубът напълно заслужено е сред лидерите. Треньорът на „железничарите“ постигна забележителен баланс във всички линии. И нищо чудно накрая отборът да стигне до финала„, пише още в руското издание.

- реклама -