Константинов волейбол

Константинов поиска среща с федерацията

Треньорът на националния ни тим по волейбол Пламен Константинов поиска среща с Управителния съвет на федерацията. Причината е наличието на хора, които пречат на работата в отбора.

„Ще искам да се вземат мерки, ако те преценят след нашия разговор. Това са външни фактори, които влияят лошо на някои състезатели, като общуване с мениджъри. Искам първо да го изясня с федерацията преди да конкретизирам и без да пускаме излишни новини. Искам да се уточнят някои неща с федерацията и тогава да се вземат решения. Но трябва да има някакво решение на въпроса, защото влияе наистина, защото има някои неща, които са извън рамките на нормалното според мен“, заяви Константинов при завръщането на отбора в България. Националите ни приключиха тазгодишното си участие в Световната лига, където записаха само 1 успех. Той обаче гарантира оставане в Първа дивизия на турнира и през 2017 г.

Константинов разкри още, че следващото лято фланелката на националния отбор отново може да облече Николай Николов. Същото важи и за претърпелия операция Теодор Тодоров. Третото име на волейболиста, който е пред завръщане, е Теодор Салпаров. „Имаме двама центрове на световно ниво – Теодор Тодоров и Ники Николов. Имаме уговорка с тях, че догодина ще играят, няма да почиват. Сега Виктор Йосифов го скапахме. Жив, умрял, добре, не, но трябваше да играе в тази ситуация. Теди Салпаров е вариант, който стои винаги отворен. Това може да е достатъчно да се борим с големите“, каза Константинов.

- реклама -