Пламен Константинов

Константинов: Очаквах подобен жребий

Очаквах подобен жребий за европейското първенство догодина. Това заяви треньорът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов. Тимът ни пoпaдна в Група С заедно с Русия, Словения и Испания.

Ясно е, че групата за европейското, в която попадна нашият отбор, е тежка. Ще играем с един от фаворитите за титлата, а Словения е най-прогресиращият тим в Европа през последните години. Истината е, че вече няма толкова голяма разлика в класите на участниците в такова първенство. Ако направиш един по-слаб мач, може да загубиш от всеки“, заяви Константинов.

Тимът ни ще играе мачовете си в Краков

Специалистът е на мнение, че в Полша тимът ни няма да има нито един лек мач, тъй като е в потока на домакините и Сърбия. „Позитивното е, че се паднахме в Краков и няма да пътуваме за втората фаза. Важно е каква ще бъде подредбата на срещите. Когато излезе програмата, ще можем да подредим своята в детайли и да подготвим стратегия. Надявам се тя да сработи както в голяма степен се получи на домакинското ни европейско първенство в София„, коментира за официалния сайт на БФВолейбол Константинов.

- реклама -