Константинов Световна лига

Константинов: Най-важното е, че останахме в Първа дивизия

Най-важното е, че победихме и запазихме мястото си в Първа дивизия на Световната лига. Това заяви селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов след успеха над Австралия с 3:2 гейма. Това беше и последният мач на тима ни в тазгодишното издание на надпреварата. Волейболистите ни загубиха всички останали срещи.

„Играхме добре. Направихме някои грешки в края. Водехме, можехме да завършим мача още в четвъртия гейм, имахме 5 точки аванс в гейма – достатъчно, за да започнем да правим грешка след грешка, защото знаем, че трябва да спечелим и винаги в такъв мач е трудно да се играе.  Мисля, че играхме без напрежение, а най-важното нещо е, че намерихме пътя, по който да спечелим този мач. Имаше два фази на мача. Имаше някои много добри моменти, които бяха много добре изиграни от нашия отбор и някои притеснителни неща“, каза Константинов.

Селекционерът на Австралия Роберто Сантили пък остана много разочарован от загубата. „Беше много трудна Световна лига за нас, защото ние сме много млад отбор, а и ни липсваха четирима играчи. Но въпреки това трябваше да спечелим този мач. Бяхме много близо, но малките детайли ли направиха разликата? Може би да. Тази Световна лига беше добър урок за нашите млади играчи“, сподели след срещата Сантили.

- реклама -