Константинов

Константинов: Бивши селекционери стоят зад атаката срещу мен

Треньорът на волейболния ни национален отбор Пламен Константинов отговори на нападките от миналата седмица на президента на ВК Люлин Деян Нинов. Той твърди, че наставникът на държавния ни тим, както и бившият капитан Владимир Николов, съсипват българския волейбол. В частност Нинов нападна Константинов, че „се държи неадекватно“, че отборът ни няма респект към него, че се занимава с хазарт и покрай това е затънал в дългове.

Константинов е на мнение, че по всяка вероятност зад президента на ВК Люлин стоят бивши национални селекционери. „Аз не го познавам. Той твърди, че аз и Владо Николов пречим на волейбола. Това, което засяга лично мен. Първо, след като не се познаваме, се замислих дали не сме се засичали по заведения. Но се оказа, че той играе покер, а аз не играя покер. Далеч съм от мисълта да коментирам какво прави човек с честно спечелените си пари. Тук инсинуацията е съвсем друга. Не е свързано само с хазарт, а с дългове. Идеята е да се втълпи: „Затънал в дългове, той не може да мисли трезво“. Искам да задавам един въпрос: „Ако има човек, на когото Пламен Константинов да дължи 1 лев, нека да каже“.

Дали пък други хора не седят зад изказването на г-н Нинов, бивши селекционери, които използват г-н Нинов за високоговорител. Възможно е, не съм сигурен, но изказвам съмнения. Би било жалко“, заяви Константинов.

Треньорът на националите каза също, че не би излязъл да коментира тази тема публично, ако не е 80-годишният му баща. „Вече съм се консултирал с адвокати, какъв ще бъде искът, е отделен въпрос. Оставам на волейболната аудитория да се досеща кой би имал интерес от бившите селекционери. Да сте ме чули да коментирам някой колега? Стриктно съм се придържал да коментирал колеги, нито състезатели. Нито веднъж не съм си измил ръцете със състезателите“, каза още селекционерът.

- реклама -