Властислав Горанов, фискална рамка, приходи, разходи

КОНПИ не откри конфликт на интереси при министър Горанов заради жилището, което обитава

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не установи конфликт на интереси по отношение на финансовия министър Владислав Горанов.

Историята тръгна след сигнал на тв зрител, че министъра живее в луксозен апартамент, предоставен му безвъзмездно от бизнесмен

Апартаментът е 180 кв. м, а цената на наема според обявените на самия комплекс цени е малко над 10 евро на квадрат, или над 1800 евро на месец. За 6 години това са над 250 000 евро, уточнява подателят на сигнала.

„Нямам никакви притеснения за проверката и не смятам, че съм извършил нещо нередно или незаконно“, заяви още тогава Владислав Горанов. Той поясни, че апартаментът е на негов близък, но не пожела да каже кой е той. Сигурно било обаче, че имотът не е на семейство Домусчиеви, чиято собственост е жилищния комплекс. „Този апартамент ми е предоставен за ползване през 2012 година от близък мой роднина, кръстник на двете ми деца и на мен“, каза още Владислав Горанов.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров Върховна касационна прокуратура също започна извършване на проверка за жилището, в което живее финансовият министър.

- реклама -