Лионел Меси, Копа Америка

КОНМЕБОЛ: Меси не уважава Копа Америка

Войната на думи около Копа Америка продължава да бушува с пълна сила. След като Лионел Меси нарече турнира „корумпиран“ и „уреден за Бразилия“, шефовете не федерацията, която го организира – КОНМЕБОЛ – обвиниха аржентина в „липса на уважение към турнира, играчите и стотиците професионалисти в организацията“.

„Не е приемливо резултатът от инцидент, типичен за турнир, включващ 12 отбора, да бъде повод за безпочвени обвинения и да се поставя под въпрос интегритета на Копа Америка“, се казва още в изявлението на КОНМЕБОЛ.

Меси избухна след мача за третото място между Аржентина и Чили, спечелен от тима му с 2:1. Той обаче бе изгонен в 37-а минута заедно с Гари Медел.

Меси: Корупцията и реферите убиват удоволствието

„Корупцията и реферите не позволяват на феновете да се наслаждават на футбола. Ние не трябва да сме част от тази поквара. През целия турнир ни се демонстрира липса на уважение“, заяви Меси. Той бе недоволен от съдийството и на полуфиналния мач срещу домакина Бразилия, който се класира за финала след успех с 2:0.

„Медел винаги играе на ръба, но и двамата в никакъв случай не заслужавахме червен картон. Реферът можеше да се консултира с ВАР. Мисля, че главният съдия ме изгони заради това, което казах. Моите думи не бяха на място, но винаги трябва да си искрен. Преди мачът да започне, арбитърът каза, че обича да разговаря с играчите и че се надява на спокоен мач. И при първия инцидент показа червен картон“, каза Меси.

Според него Бразилия ще спечели във финала срещу Перу. „Мисля, че няма съмнение кой ще бъде шампион в неделя и това е Бразилия. Съдийските решения натежават в тяхна полза – нормално е, все пак са домакини. Надявам се, ВАР и реферите да не се намесват решително и Перу да се конкурира с бразилците. Те разполагат с добър състав, но ще им бъде обаче изключително трудно“, завърши Меси.

Аржентинецът бойкотира церемонията по награждаването, като отказа да приеме своя медал за третото място.

 

- реклама -