Конкурсът „Мис Америка“ изхвърля банския костюм и вечерната рокля от програмата

Конкурсът „Мис Америка“ премахва от състезанието банските костюми и вечерните рокли и вече няма да оценява участничките по техния външен вид, съобщиха организаторите.

Гретхен Карлсън, председател Съвета на настоятелите на конкурса, очерта промените за 2019 г. в предаването „Good Morning America“ на телевизия ABC.

„Ние вече не сме конкурс за красота“, каза Карлсън, която е носителка на титлата „Мис Америка“ за 1989 г., след което става едно от лицата на “ Fox News „. „Ние сме състезание и вече няма да оценяваме нашите кандидатки по външния им вид. Това са огромни промени“, каза тя.“Основният критерий за оценяване ще бъде онова, което излиза от устата им. Това, което ни интересува е какви са техните интереси и инициативите им за социално въздействие“, информира тя бъдещите състезателки от всички 50 американски щати.

„Искаме да оценим постиженията и талантите им, а след това искаме да ги подпомогнем финансово чрез наградата“, каза тя.

Карлсън сподели, че организаторите са „чували от много млади жени да казват: “ Ние искаме да бъдем част от вашето шоу, но не искаме да се появяваме с високи токчета и бански костюми „. „Значи, познайте какво, вие вече не трябва да правите това, момичета!“, каза тя.

Карлсън е бивш лидер на движението #MeToo, като се обявява срещу сексуалното насилие и тормоз от влиятелни мъже в бизнеса на развлеченията и медиите.

Тя осъди бившия главен изпълнителен директор на „Fox News“ за сексуален тормоз преди две години и е първата бивша „Мис Америка“, станала председател на борда на организаторите.

Конкурсът „Мис Америка“ 2019 ще се проведе в Атлантик Сити, Ню Джърси, на 9 септември и ще се излъчва по ABC.

- реклама -