Конгресът на Бербатов го избра за президент на БФС

Димитър Бербатов беше избран за президент на БФС на конгреса, който се провежда в зала 3 на НДК. Това съобщи dsport.bg.

На конгреса присъстват част от клубовете, които са членове на БФС. Той се провежда на мястото и в съответния ден и час, който е заявен в Търговския регистър през септември 2021 година. От екипа на Димитър Бербатов заявяват, че този конгрес е редовен, тъй като не е отменен в срок – а именно 30 дни преди провеждането му. На общото събрание присъства нотариус, както и комисия от инспектората назначена от спортния министър Радостин Василев.

След гласуване бяха направени няколко промени в устава. След това бяха освободени от длъжност президента на БФС Борислав Михайлов, както и на членовете на двата Изпълкома – този избран на 12 октомври и този избран преди 4 години. След това Димитър Бербатов беше избран за президент на БФС с гласовете на 76 делегата.

„Благодаря за вота на доверие. Основен приоритет и задача е обединението, което търсим и искаме. То минава през честен конгрес на всички клубове, които са членове на БФС. Трябва да се даде възможност на всички да присъстват на конгрес, защото много от клубовете не успяха да излъчат делегати. Това искаме от самото начало. Започваме да работим, градим и създаваме. Не си позволявам да казвам управляваме, защото това не е така. Работим за по-доброто бъдеще на българския футбол“, каза Бербатов.

БФС: Това е фарс

Българският футболен съюз естествено излезе с остра позиция за случилото се. От БФС остро осъдиха „фарса, разигран днес в центъра на столицата“. Българският футболен съюз остро осъжда фарса, разигран днес в центъра на столицата на правова, демократична и европейска държава! Провеждането на абсолютно нерегламентирано мероприятие и провъзгласяването му за официално, при това – пред безучастния поглед на държавните власти – е недопустима проява, легитимираща анархизма и беззаконието в страната ни. Българският футболен съюз за пореден път твърдо подчертава, че Общото събрание, насрочено за 18 март 2022 г., е отменено по надлежния ред, и не е откривана процедура за излъчване на делегати и тяхното регистриране във федерацията – единствената уставна процедура за определяне на членовете с право на глас.

Ръководството на Българския футболен съюз категорично спазва законите на Република България, собствения си устав и правилата на световната и европейската федерации ФИФА и УЕФА, които вече са сезирани за днешната трагикомедия – и ще брани правата си с всички законови средства“, се казва в позицията.

- реклама -