БФС
Снимка: БГНЕС

Министерство на здравеопазването е срещу конгреса на БФС

Министерството на здравеопазването е препоръчало БФС да отложи конгреса са избор на нов президент. Причината са големият брой новозаразени с коронавирус. Новината съобщи „24 часа“.

„Във връзка с постъпило в Министерството на здравеопазването Ваше запитване с вх. № 62-00-95/3.11.2020 г. относно провеждане на Общо събрание (Конгрес) на Българския футболен съюз (БФС), Ви информираме, че предвид големия брой лица, пристигащи от цялата страна, които следва да вземат участие в мероприятието, категорично считаме за нецелесъобразно неговото присъствено провеждане“, гласи отговор от здравното министерство към БФС.

Конгресът вече беше отложен веднъж, защото беше планиран за пролетта. Новата дата е 11 декември. В конгреса участват повече от 600 делегати от футболните клубове в страната, които трябва да изберат наследник на Борислав Михайлов. Той подаде оставка през октомври миналата година. В момента начело на съюза е временно ръководство.

Засега официално са подадени две кандидатури за нов шеф. Едната е на Христо порточанов, другата – на Христо Христов. Тепърва обаче се очакват още такива.

- реклама -