месо

Конфискуваха 30 тона месо при акция в София

Хиляди килограми месо и колбаси, разопаковани и препакетирани с нов срок на годност, са иззети от цех на софийска фирма.

Акцията е проведена вчера в София и Пловдив от ГД „Национална полиция“, Национална агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните, съобщиха от МВР.

В складовете на фирмата са открити общо 30 000 килограма месни продукти. За близо половината от тях (14 тона) няма валидни документи за произход и те ще бъдат иззети и бракувани от БАБХ.

Двойно счетоводство – липсват 1 милион лева

При счетоводната проверка се оказало, че в касата на дружеството липсват близо 1 милион лева в брой, които би следвало да са налични. Екипите на НАП и полицията са открили документи, които сочат недекларирана търговия с месо с фирми от държави в ЕС. В скритото счетоводство на фирмата е отразено движението на голямо количество месни продукти, които не са декларирани пред данъчните власти.

Фирмените сметки, банковите трезори и наличната стока в складовете са запорирани. Възложена е пълна данъчна ревизия на дружеството, като ще бъдат изследвани операциите на компанията за последните 5 години. Управителят да дружеството също ще бъде ревизиран като физическо лице.

- реклама -