Коне на британската кралица ще съблюдават реда във Франция

Коне на британската кралица ще съблюдават реда във Франция

След години по паважа на Великобритания, четирикраките ветерани в борбата срещу престъпността на английската кралица ще съблюдават реда под слънцето в югозападните части на Франция.

Край зелените хълмове на Дордон вече се намират 22 полицейски коня в пенсия, ръководени от бившия офицер на шотландския двор Роланд Филипс.

В съответствие с британската полицейска традиция, офицерите използват коне, а не сълзотворен газ или водни оръжия, за да разпръснат тълпите по време на безредици.

„Последната линия на защита е конят”, обяснява Филипс

Кралските ветерани имат богат опит, включващ бунтовете, които разтърсиха Англия през 2011 г. след убийството на мъж от смесена раса от полицията в Лондон, както и сблъсъците след футболен мач на „Уест Хем” и „Манчестър Юнайтед” на стадион „Ъптън парк“.

Полицейските сили на Нейно величество работят с десетки коне, някои от които са станали знаменитости в социалните медии.

Филипс, 60-годишен бивш полицейски инспектор, създава свой дом в Дордон и със съпругата му Алисън приемат пенсионирани коне от 2010 г.

Последният му сътрудник е Рейнджър, деветгодишен, с шоколадово кафява кожа и черна грива, пенсиониран след бунта на „Ъптън парк”. Животното страда от тежък артрит след потушаването на напрежението на стадиона.

„Всъщност, тези коне преживяват много тежко време”, споделя бившият инспектор.

Източник: АФП

- реклама -