Бритиш Еъруейз полети отменени

Компютърен проблем отмени стотици полети на Бритиш Еъруейз

Британският въздушен превозвач Бритиш еъруейз (British Airways) отмени днес близо 100 полета от и до лондонските летища.

Причината – системата за регистрация на пътниците бе засегната от компютърен проблем, предаде „Асошиейтед прес“.

Авиокомпанията съобщи, че „проблем със системата“ е предизвикал забавяния и отмяна на полети на къси разстояния от летищата „Хийтроу“, „Гетуик“ и „Лондон Сити“.

„Бритиш еъруейз“ съобщи, че разчита на резервни и ръчни системи. Отменени са 81 полета от и до „Хийтроу“ и 10 полета на „Гетуик“, като са засегнати около 15 000 пътници. Над 200 други полета имат закъснения.

Авиокомпанията, собственост на „Интернешънъл еърлайнс груп “ (International Airlines Group), съобщи, че работи възможно най-бързо за отстраняване на проблема, довел до отмяната и до закъснения на полети на къси разстояния от лондонските летища, допълва „Ройтерс“.

В комюникето на „Бритиш еъруейз“ се допълва, че компанията предлага на клиентите, направили резервации за засегнатите дестинации, да презаверят билетите си за друг ден.

Авиопревозвачът отбеляза, че някои полети се изпълняват, но посъветва клиентите си да проверяват сайта на компанията за информация за полетите преди да дойдат на летището.

- реклама -