Венсан Компани

Компани напуска Сити, става треньор на Андерлехт

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани напуска клуба след 11 години. Той ще се върне в родината си, за да стане играещ треньор на Андерлехт.

Централният защитник е юноша на Андерлехт и именно там започва професионалната му кариера. После той премина в Хамбургер, а оттам – в Манчестър Сити.

„Реших да приема това предизвикателство. Искам да предам опита си на следващото поколение. Също така искам да пренеса малко от Манчестър в сърцето на Белгия. Това може да ви изненада. Това е най-емоционалното и същевременно най-рационалното решение, което някога съм правил. От шестгодишен съм в Андерлехт, там израснах“, коментира Компани.

Вчера той изигра последния си мач за Манчестър Сити при победата над Уотфорд с 6:0 във финала на ФА Къп. Той има 360 мача за клуба, в които вкара 20 гола. В този период той стана шампион на Англия четири пъти, спечели ФА Къп два пъти и Купата на лигата четири пъти.

Компани: Благодарен съм на всички

„Това бе завършека на един невероятен сезон, моят 11-ти и последен тук. Манчестър Сити ми даде всичко. Дойде време да си тръгна и то след какъв сезон. Изпитвам единствено благодарност към всички, които ме подкрепяха по време на това специално приключение с този специален клуб. Няма да забравя как всички фенове на Сити продължиха да ме подкрепят, както в добрите, така и в лошите периоди. Те ме вдъхновиха никога да не се предавам“, сподели Компани.

- реклама -