изтребител

Комисията по отбрана подкрепи изцяло предложението на МС за F-16

Парламентарната комисия по отбрана е подкрепила проекта на решение  на Министерския съвет за купуването на нов тип боен самолет. Към текстовете на предложението не е имало никакви забележки нито от управляващи, нито от опозиция, подчерта след закритото заседание министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Военният министър уточни, че офертата на САЩ надвишава отпуснатия бюджет с 300 млн. лв. Отпуснатите средства за изтребители е 1,8 млрд. лв.

Сега министър – председателят трябва да създаде организация и преговорен екип за изготвяне на проект на международен договор и провеждане на преговори с правителството на Съединените американски щати за придобиване на нов тип боен самолет.

Заседанието на Комисията по отбрана продължи повече от 3 часа. В началото разговорите са били „малко по-бурно политически“, уточни Каракачанов, но след 20-тата минута страстите са се успокоили.

И парламентарната комися по бюджет и финанси е одобрила предложението на правителството за преговори със САЩ по офертата за купуване на нови изтребители. И тя се проведе при закрити врати.

- реклама -