Музиканти Музикаутор БНР

Комисията по култура обсъжда проблема с ниските заплати на музикантите от съставите на БНР

Извънредно заседание на Комисията по култура в парламента. Поводът – ниските заплати на музикантите от съставите на БНР. Заседанието се провежда по инициатива на председателя на комисията Вежди Рашидов.

На заседанието ще присъства и председателят на Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание Менда Стоянова. Ръководството на БНР също ще е поканено да участва.

Творците от музикалните състави на Българското национално радио протестираха пред сградата на Министерството на финансите (МФ) с искане за увеличаване на бюджета на обществената медия, за да могат да бъдат повишени заплатите на творците.

Оркестърът за народна музика поздрави финансовия министър с няколко свои изпълнения във втория ден от протестите на музикалните състави на БНР. Около 200 души от Смесения хор, Симфоничния оркестър, Биг Бенда и Оркестъра за народна музика се събраха пред сградата на министерството с надежда да получат увеличение на заплатите, които са най-ниските в България.

Генералният директор на БНР Александър Велев вече заяви, че корекция на бюджета е необходима, за да се повишат заплатите и да се запазят музикалните състави на радиото.

- реклама -