Капитан Андреево, протест, блокада, Турция
снимка: Архив

22 км е колоната на ГКПП „Капитан Андреево“, шофьорите се оплакаха на Мая Манолова

22 км колона от товарни автомобили се е образувала на ГКПП „Капитан Андреево“ в посока Турция

Недоволните шофьори започват подписка и настояват омбудсманът Мая Манолов да им съдейства за решаване на проблема с опашките по границите и бавното пропускане.

„Готова съм лично да се срещна с недоволните превозвачи на граничен пункт „Капитан Андреево“. Още утре сутрин лично ще се свържа с шефа на „Гранична полиция“ и директора на Агенция „Митници“ за по-добра организация на работата на граничния пункт“, заяви по-късно Манолова.

Тя ще разговаря и с областния управител на Хасково. По думите й при такава километрична опашка е необходимо да се осигурят нормални условия за съществуване на хората, които ще трябва да чакат на границата.

„Готова съм следващата седмица, да се срещна с шофьорите и на място да накарам институциите да си свършат работата. Очаквам превозвачите да се свържат с мен и в пряк разговор да уточним спешността на моето пътуване. Във вторник съм поела ангажимент да съм в Хитрино, а в четвъртък съм в Кърджали. Ако е необходима спешната ми намеса, ще си съобразя програмата“. Заяви още омбудсманът Мая Манолова.

- реклама -