трафик

Колона от автомобили има на „Хемус“ преди София

С цел намаляване на престоя в тунелите на автомагистрала „Хемус“ е организирано изкуствено забавяне на трафика преди 42 км, в посока София.

От „Пътна полиция“ напомнят, че в участъка 38-36 км има стеснение поради ремонт на виадуктите. Движението се извършва двупосочно в платното посока Варна. На 33 км, в тунел „Витиня“ в посока Варна, движението отново е двупосочно.

Патрули на „Пътна полиция“ подпомагат движението и призовават водачите при възможност да използват обходен маршрут по стария път от Ботевград за Витиня.

Умоляват се гражданите тръгнали на път да бъдат внимателни, толерантни и търпеливи. Водачите стриктно да спазват временната организация и указанията на органите на ред.

Нормален и без задръствания трафик по пътя Симитли-Благоевград

Интензивен, но без тапи и задръствания е трафикът край Симитли, където се събират основните пътни артерии в Югозапада.

Към 14 часа до Благоевград се пътува спокойно и с добра скорост, няма традиционните задръствания като след празнични дни.

Тук, на пътен възел „Симитли” се сливат път II-19, идващ от Гоце Делчев и Банско и Е-79-от Кулата и Сандански. Двата потока са равностойни и като, че ли се редуват, за да не си пречат. За сега не се налага намиращия се на място патрул на „Пътна полиция-КАТ” да регулира трафика.

Движението по Е-79 до Благоевград се осъществява нормално, въпреки очакваният тежък трафик и за разлика от други „завръщания”, скоростта е 60-70 вместо традиционните 10-20 км/час.

Възможно е трафикът към 16 часа да се усили, но мнозина от тръгналите да посрещат Бъдни вечер и Коледа, ще посрещнат и Нова година, което предвещава задръствания, главно на 2 януари.

- реклама -