Кольо Колев, социолог: Един политически проект на Божков не би имал успех

Васил Божков, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, дължи близо 2% от държавния бюджет към хазарта и затова се опитва да дестабилизира управлението на страната. Около тази теза се обединиха политологът Георги Харизанов и социологът Кольо Колев в ефира на Нова ТВ. Двамата коментираха и заявката на Божков да създаде политически проект.

Според Харизанов обществото няма да повярва на твърденията на Божков, защото олигархът не показва доказателства в полза на твърденията си, че му била събирана „такса спокойствие“. Според Колев без доказателства обаче единственото, което ще остане е внушенията в общественото пространство.

Действия на Божков доказвали, че има за цел единствено клатене на управлението като отмъщение за разследванията срещу него. „Един политически проект на Божков не би имал успех.“, убеден е Колев.

Харизанов пък подчерта, че не може да си обясни защо Божков напада премиера Бойко Борисов и неговото обкръжение, при положение, че „основните му проблеми са със съдебната и законодателната власт“.

- реклама -