Колко струва обядът на депутатите (Синдикалист публикува менюто с цени)

Кюфте за 1,28 лв. и френска селска торта за 3 лева и 58 стотинки. Това е част от обедното меню в Народното събрание, разпространено от икономиста на КНСБ Любослав Костов.

Той публикува в профила си във Фейсбук целия асортимент на парламентарния стол, а цените изглеждат повече от достъпни.

Обикалям по парламента цял ден по разни срещи и се отбих в депутатския бюфет да хапна.

Това е менюто днес. Май инфлация няма в тази сграда. Или поне не усещам“, пише синдикалният експерт.

От приложеното меню става ясно още, че супата топчета в парламента е 1,44 лв. Депутатите хапват таратор срещу 1 лев и 37 ст. и свинска пържола с топено сирене и гъби за символичните 3,64Филийка хляб струва 11 стотинки.

За десерт народните представители и служителите в НС освен торта са могли да избират и мляко с ориз, което струва 0,77 лв.

„Какво ще кажете утре всички да се нахраним тук?“, предлага Любослав Костов.

„Може да изглежда смешно, но депутатският стол показва каква е реалната стойност на храната. Причината е, че там нямат право на надценка, столът е ведомствен и работи по производствени цени. Вие си направете сметка колко плащаме в ресторанти и детски столове“, гласи един от коментарите под поста. „Сега разбирам защо 710 лв МРЗ им се вижда достатъчна. Това са цени от пъпа на София все пак“, пише друг потребител на социалната мрежа.

Над 5 хил. е основната депутатска заплата в момента. Председателят на НС се разписва срещу двойно повече – 10 хил. лв. Отделно народните представители получават и средства за работата си в парламентарните комисии

- реклама -